g. Uitstapjes > 150 km

Klik op de foto´s voor meer informatie.

24. Glasblazerij Novy Bor (121 km) en (52 km) Terezin (160 km)

Vorige slide
Volgende slide

Veel gasten hebben concentratiekamp Terezin (Theresienstadt) bezocht en waren onder de indruk. U kunt deze lange rit combineren met de glasblazerij in Novy Bor (klik links op het plaatje voor een filmpje). Vertrek vroeg en maak wel eerst een afspraak voor de glasfabriek: de glasblazers beginnen vroeg en het is een verre rit. De terugweg kunt u het beste via Praag gaan: autobaan gaat sneller en verder is de weg beter. Klik weer op de plaatjes om doorgelinkt te worden naar de desbetreffende website en voor verdere informatie.

25. Auschwitz-Birkenau  (350 km/5 uur)en Krakau (400 km/5 uur) Polen: 

Vorige slide
Volgende slide

Sommige gasten willen hun bezoek aan Cerny Dul combineren met een bezoek aan Krakau en Auschwitz-Birkenau. Bezoek dan tevens de zoutmijn ten zuiden van Krakau (zeker de moeite waard!)

Houd u er rekening mee, dat u ongeveer 5 uur onderweg bent naar Krakau. U kunt een reservering doen in Krakrau en neem tevens Zloty’s mee voor de tolwegen.

Het beste kunt u voor 2 nachten een hotel reserveren in de buurt van Auschwitz of tussen Krakau en Auschwitz in. Het bezoek is zeker de moeite waard! s

26. Andere interessante uitstapjes

Andere interessante uitstapje zijn: Cesky Krumlov, Lipnomeer, Moravie, Tatra (Slowakije) enz. Bij deze uitstapjes moet men ter plekke overnachten.