g. Uitstapjes > 150 km

Klik op de foto´s voor meer informatie.

24. Glasblazerij Novy Bor (121 km) en (52 km) Terezin (160 km)

Veel gasten hebben concentratiekamp Terezin (Theresienstadt) bezocht en waren onder de indruk. U kunt deze lange rit combineren met de glasblazerij in Novy Bor (klik links op het plaatje voor een filmpje). Vertrek vroeg en maak wel eerst een afspraak voor de glasfabriek: de glasblazers beginnen vroeg en het is een verre rit. De terugweg kunt u het beste via Praag gaan: autobaan gaat sneller en verder is de weg beter. Klik weer op de plaatjes om doorgelinkt te worden naar de desbetreffende website en voor verdere informatie.

25. Auschwitz-Birkenau  (350 km/5 uur)en Krakau (400 km/5 uur) Polen: 

Previous slide
Next slide

Sommige gasten willen hun bezoek aan Cerny Dul combineren met een bezoek aan Krakau en Auschwitz-Birkenau. Bezoek dan tevens de zoutmijn ten zuiden van Krakau (zeker de moeite waard!)

Houd u er rekening mee, dat u ongeveer 5 uur onderweg bent naar Krakau. U kunt een reservering doen in Krakrau en neem tevens Zloty’s mee voor de tolwegen.

Het beste kunt u voor 2 nachten een hotel reserveren in de buurt van Auschwitz of tussen Krakau en Auschwitz in. Het bezoek is zeker de moeite waard! s

26. Andere interessante uitstapjes

Andere interessante uitstapje zijn: Cesky Krumlov, Lipnomeer, Moravie, Tatra (Slowakije) enz. Bij deze uitstapjes moet men ter plekke overnachten.