c. Uitstapjes rondom Cerny Dul < 5km.

5. Cerny Dul

 

klik op de plaatjes van Cerny Dul

Boomwandelpad
Plattegrond Cerny Dul
Openingstijden infocentrum
Activiteiten
Wandelroutes Cerny Dul
Zwemmen
Video Cerny Dul
Bergmuseum Cerny Dul

Op de parkeerplaats van het skipark is een sportveldje voor tennis, voetbal, badminton en andere sporten. De gasten van Cerny Dul kunnen hier gratis gebruik van maken.

6. Restaurants

Binnen een cirkel van 200 meter liggen 3 restaurants.

(Let tijdens het laagseizoen op de openingstijden en reserveer in het hoogseizoen tijdig)

Cista

(leuk terras met kinderplaats)

Posta 

(op het marktplein)

Aurum 

(let op openingstijden)

 
Bij Bistro Svanda kunt u elke morgen verse broodjes bestellen door een lijst in te vullen. U kunt de broodjes vanaf 7.15 uur ophalen. Tevens is de bistro geschikt voor een kleine hap of om eten mee te nemen, iets te drinken of iets kleins te nuttigen bijv. een ijsje.

Bergwandelungen vanuit Cerny Dul: zie map, activiteiten: wandelingen

  1. Barbory: 5 km (rood/wit)
  2.  Okolu Lomu: 3,7 (groen/wit)
  3. Vapenicka: 0,8 km (blauw/wit)
  4. rondleiding/puzzel (plaatjes)
  5. Berghaus
  6. Zie wandelkaart 
Routemap

7. Cerna Hora

liften omgeving
activiteiten
bergwandelingen
Mountainbiking

klik op de plaatjes van Cerna Hora

U kunt de auto parkeren op de parkeerplaats van de cabinelift om vervolgens met de lift naar de Cerna Hora te gaan. U kunt ook de bus nemen en uitstappen bij de lift (vraag aan de chauffeur waar u het beste uit kunt stappen, soms rijdt de bus niet naar de parkeerplaats, maar stopt boven bij de lift). U kunt dan terug wandelen naar Cerny Dul of naar Pec pod Snezkou (hoogste berg van Tsjechië) wandelen en daar de bus terug nemen: zie kaart in de mappen van de huisjes.
Als u boven bent en richting Cerna Bouda loopt start een mooie wandeling over de vlonders van het moeras richting de uitkijkpost (zie borden en kaart): u heeft hier een mooi uitzicht over het moeras en via de borden tevens uitleg. U kunt besluiten om terug te lopen en de route richting Cerny Dul te volgen of u kunt de hele groene route aflopen via Pardubicka bouda terug naar Cerna bouda. Bij beide bouda kunt u iets drinken of eten.
U kunt op verschillende manieren door de bergen richting Cerny Dul lopen: de meeste gasten gaan via Kolinska bouda en Nachodska bouda en lopen langs het bergbeekje ‘Cista’ dat ook op 10 meter van uw huis loopt weer terug. U komt dan ook langs de route van ‘Berghaus’ en kunt tevens deze kleine informatieve route meenemen.
Een andere mogelijkheid is om fietsen, elektrische mountainbikes, mountainbikes, steps enz. met de lift mee naar boven te nemen om vervolgens weer af te dalen naar de lift (Janske Lazne): zie activiteiten.

8. Aquacenter

Aquacentrum Janske Lazne
Na een wandeling kunt u eventueel gebruik maken van het Aquacentrum in Janske Lazne. Klik op de foto voor meer informatie. Houd echter in de gaten, dat het een soort wellness center is en dat er strengere regels gelden dan in Nederland. Houd er met kinderen rekening mee. Aquacentrum is meer geschikt voor volwassenen. Kinderen kunnen het beste zwemmen bij het bergmeertje bij Cista (4 km), Trutnov (bij hotel Petra) of Dolce. Het zijn buitenzwembaden met o.a. ligweiden. Hier is veel meer ruimte en zijn meer speelgelegenheden.