d. Uitstapjes > 5km < 25 km

Klik op de foto´s voor meer informatie.

9. Snezka (20 km)

Activiteiten
Lift hoogste berg
Bergwandelingen
Relaxpark
Een extra uitdaging:

1. Het beklimmen van de hoogste berg vanaf de voet.

2. Met de lift naar boven en teruglopen naar Cerny Dul (17 km / 5 uur): Lucni bouda,  Vyrovka, Rozcesti, Lesni bouda, Tetrevi boudy, Cerny Dul.

Klik op de foto om een goede indruk te krijgen van de unieke omgeving van de Snezka
Infocentrum Vrchlabi
cultuur
stadswandelingen
Rondvluchten boven Reuzengebergte
Marktplein
stadsslot met interessante tuin
leuk winkelcentrum
Bij de rotonde, als u Vrchlabi uitrijdt, is een Lidl en iets verderop een grote Kaufland. U kunt hier al uw boodschappen halen, die iu n het kruidenierswinkeltje van Cerny Dul niet kunt kopen. In de tuin van het slot kunt u heerlijk wandelen en staan interessante bomen. Vrchlabi heeft een gezellig centrum, leuke winkeltjes en goede restaurants.
Op de website van Vrchlabi (klik op Wandelen) vind u verschillende wandelroutes, die door het stadje lopen. Een mooie route is de ‘Labska Hiking Trail’. Deze route loopt deels langs de Elbe: u combineert hiermee de natuur en de cultuur van de omgeving. Vraag bij het infocentrum naar de routes.
De tuin van het kasteel is ook zeker de moeite waard.

11. Trutnov (24 km)

meerdere zwemmogelijkheden
Mlady Buky: ideaal voor kinderen
Verdedigingswerk 'Stachelberg'
Infocentrum Trutnov
Cultuur
wandelingen door Trutnov
Trutnov heeft een rijke historie. Op het plein vindt u veel cultuur en leuke winkeltjes. Op de heenweg tussen Mlady Buky en Trutnov heeft u aan de rechterkant een groot winkelcentrum, waar u van alles kunt kopen o.a. Tesco, OBI enz. Van de zwembaden is het zwembad bij hotel Petra het populairst bij onze gasten. Vraag overal naar de openingstijden, want die veranderen menigmaal: zie website.
Andere interessante stadjes zijn o.a. Jilemnice (o.a. marktplaats, wandelingen), Hostinne (klooster),  Ponikla (www.rautis.cz : sierraden) enz.