e. Uitstapjes > 25 km < 50 km.

Klik op de foto´s voor meer informatie.

12. Spindleruv Mlyn (30 km)

Bron van de Elbe
naar Špindlerova bouda
Ook in deze omgeving kunnen weer de mooiste wandelingen gemaakt worden (klik op de foto’s). Een van de mooiste is met de lift ‘Medvedin’ naar boven en dan richting de Elbewaterval. Vandaar uit kunt u weer langs de Elbe richting Spindleruv Mlyn lopen (Meer dan 10 km terug: u heeft verschillende keuzes). U kunt ook met de auto naar Horní Mísečky rijden en daar de bus nemen naar de bron van de Elbe.
 
U kunt met de auto (of bus) tot bushalte ‘Splindleruv Mlyn u hriste’ rijden. De auto kunt u daar parkeren om vervolgens de bus naar Spindlerova bouda nemen. Bustijden: 9:30, 10:30, 12.30, 14.30, 15.30 16.30). Top van de berg bij Spindler’s Mountain hotel. U kunt verschillende wandelingen over de kam van het Reuzengebergte maken (schitterend uitzicht), eventueel over de kam naar hoogste berg Snezka (10 km heen en eventueel met de lift daar naar beneden. U kunt de bus terug nemen:

 

Monkeypark en rodelen
activiteiten op de Mevedin, bij stuwdam, in centrum
rodelen
activiteiten Yellow Point
Voordat u Spindleruv Mlyn binnen rijdt, heeft u links een stuw. Daar organiseert YellowPoint verschillende activiteiten. U kunt daar ook contact opnemen voor andere activiteiten of  bellen (folder en telefoon in de map van het huisje). Voor een wandeling kunt u ook op pad gaan met een gids. Bekijk de websites door op de verschillende plaatjes te klikken. Als u op het plaatje van het infocentrum klikt, krijgt u alle informatie, die u nodig heeft. Bovendien liggen in de huisjes mappen met folders en andere informatie. Kijk altijd naar de openingstijden op hun site, want die kunnen per jaar of periode verschillen.

13. ‘Bron van de Elbe’ (40 km, wandeling 3 km naar waterval)

(klik op de plaatjes voor meer info)

 
Bustijden
Vanaf de parkeerplaats Horni Misecky neemt u de bus naar de bron van de Elbe. Neem hier de rode route naar de waterval 'Vodopad'
Rode route naar waterval 'Vodopad'
mooie uitzichten
overzicht bergen
uitzicht
goed aangegeven routes
Vorige slide
Volgende slide
Naar de bron van de Elbe is het ongeveer 40 km, maar enkele kilometers voor de bron, moet u verder met de bus en de auto op de parkeerplaats achterlaten. U wordt met de bus afgezet (vertrek Horni Misecky: vanaf 9.15, vervolgens om de 0.30 uur en tot 16.45 uur.  U kunt mooie wandelingen maken met een prachtig uitzicht. Er zijn verschillende routes, maar de wandeling naar de Elbewaterval is een must (rode/witte) route. U krijgt hier een prachtig uitzicht over het dal en de waterval (zie foto).  U kunt vanaf de waterval doorwndelen naar de ‘Bron van de Elbe’. Onderweg kunt u een hapje eten en kiezen uit verschillende wandelingen. Eventueel terug via de blauw/witte route.
Via het dal terug naar Spindleruv Mlyn: langs de Elbe of terug naar de lift Mevedin in Spindleruv Mlyn. Let goed op de tijden, wanneer de bus weer vertrekt. Vraag het eventueel aan de chauffeur. De vertrektijden kunnen verschillen, normaal gaat de laatste bus omstreeks 16.45 uur.
Tip: Een bezoek aan Benecko. Rijd door tot aan bushalte en hotel ‘Skalka’. U heeft hier een mooi uitzicht, kunt makkelijk parkeren en prachtige wandelingen maken.

14. Adrspach (39 km)

Vorige slide
Volgende slide
Adrspach moet u gezien hebben: het is een unieke rotsformatie: klik op de foto’s voor de beelden. Naast mooie wandelingen tussen de rotsen kunt u bovenin tussen de rotsen een klein boottochtje maken. Bij binnenkomst is een meertje, waar u bootjes kunt huren.
U kunt met de auto gaan, maar veel mooier is met de trein vanaf station Trutnov richting Tepliche. Bij het 2e station van Adrspach moet u uitstappen bij de ingang van het nationaalpark. (normaal gaat de trein om 9.25 uur, maar vraag bij het infocentrum van Cerny Dul voor alle zekerheid even na of zoek zelf de tijd op door op de foto van het bootje te klikken en station Trutnov en Horni Adrspach in te vullen). Let ook op de retourtijden!
Een andere ingang is bij Teplice nad Metuji SKALY (minder toeristisch / treinstation)
Ander tip: Rozhledna vrchu Cap (Bischofstein / wandeling met uitkijktoren. Route via Jivka, Studnice, hotel Bischofstein)

15. Dvur Kralove en omgeving (33 – 56 km)

unieke dierentuin
Kuks: uniek oud hospital
oude vestingstad
eeuwenoude stuw
Nové Město nad Metují
kasteel Nové Město nad Metují
mooie omgeving
Beeldentuin Bethlehem

Dvur Kralove staat bekend om zijn mooie grote dierentuin met Safari, maar het stadje zelf en de omgeving bieden veel meer, vooral ook veel cultuur. Klik op de plaatjes en maak uw keuze. Vraag bij de infocentra na of de openingstijden kloppen.

16. Grotten van Boskov (41 km)

17. Harrachov (45 km)

Poolse kant van het Reuzengebergte
Via Harrachov kunt u ook de Poolse kant van het Reuzengebergte bekijken: Szklarska Poreba, Jelenia Gora, Karpacz en Kowary worden het meest gezocht door onze gasten. U kunt ook via Mala Upa en Kowary gaan en een rondtocht via deze steden maken. Met 140 km bent u wel een hele dag onderweg. U kunt het ook in 2 dagen doen.

18. Kowary en Karpacz, Polen (47 km)

De route naar Kowary via Male Upa is een van de mooiste routes van het Reuzengebergte. Kowary heeft om te bezoeken een oud centrum, een leuk Miniatuurpark en een interessante mijn. Karpacz, dat 8 km verder ligt, is ook zeker de moeite waard. Het oude bergdorpje heeft veel cultuur en de natuur is zeker zo mooi. Klik op de foto’s voor meer informatie en bekijk of het iets voor u is.